Winkelen in Aruba

Lees hier alles over het gezellige winkelen op Aruba.

Belastingvrij

Aruba is eigenlijk geen belastingvrije haven, maar desalniettemin zijn de belastingen laag genoeg om aantrekkelijke koopjes te vinden. Dit geldt vooral voor juwelen, parfums, kleding en elektronische apparaten. Bezoekers uit de Verenigde Staten die minimaal 48 uur buiten de Verenigde Staten zijn geweest en die geen gebruik hebben gemaakt van belastingvrij kopen gedurende 30 dagen kunnen tot $600 belastingvrije korting krijgen. Families die samen reizen kunnen hun belastingvrije korting samenvoegen, dus een echtpaar met 2 kinderen kan tot $2400 belastingvrije korting krijgen op artikelen. Canadezen die minimaal 7 dagen buiten Canada zijn geweest kunnen tot 600 Canadese dollars belastingvrije korting krijgen. Zij kunnen ook tot $200.00 krijgen elke keer dat ze meer dan 48 uur buiten Canada zijn geweest. Belastingvrije kortingen kunnen niet samengevoegd worden.

Winkelcentra

In het centrum bij de haven in Oranjestad zijn kleurrijke winkelpassages gebouwd onder moderne architectuur. De grootste winkelcentra zijn de Alhambra Shopping Bazaar, het Atrium, Bubali Shopping Centrum, Palm Beach Shopping Centrum, Port of Call Marketplace, Royal Plaza, Seaport Marketplace, Seaport Village Mall, Strada Complex I en II en Sun Plaza Mall. Veel winkelcentra bieden openluchtpassages om de zon door te laten. Ze zijn ‘s avonds goed belicht en de meeste hebben eersteklas restaurants en casino’s. U zult versteld staan van de selectie van handarbeid gemaakt door Arubaanse lokalen. Vaak worden ze voor uw ogen gemaakt, op het strand en bij de havenmarkt.

De aanlegsteiger bij Oranjestads kleurrijke haven kan een droom zijn voor de koopjesjager. Schilderijen, T-shirts, (historische)foto’s, aardewerk en juwelen worden allemaal uitgestald in de winkelstraat. Transacties worden gesloten zowel in Amerikaanse dollars en Arubaanse guldens, en onderhandelen is vereist. Het eiland Aruba heeft zijn naam gekregen van gouddelvers. Aruba betekent ‘rood goud’ in het Spaans (‘ore’ voor goud en ‘ruba’ voor rood.) De gouddelvers zijn allang vertrokken en nu komen toeristen op zoek naar goud. Vandaag de dag kunnen ze het heel makkelijk vinden in de diverse juwelierszaken op het eiland!

Winkelen

De winkels van Aruba bevatten zeer betaalbare geïmporteerde waar. Aruba is een winkelparadijs waar u parfum, drank, stoffen, sieraden, horloges, camera’s, mode, kristal, Chinees porselein en andere luxe waar kunt kopen tegen zeer redelijke prijzen. In veel winkels kunt u ook plaatselijk handwerk kopen. De meeste winkels en boetieks vindt u in Oranjestad, maar er zijn ook uitstekende winkels in de grotere hotels en bij de luchthaven. Aloë is overal op Aruba te koop en huidverzorgingsproducten worden op het eiland zelf gemaakt. Dit zijn leuke souvenirs om mee te nemen. Gewild bij de toeristen zijn T-shirts die niet alleen degelijk maar ook zeer modieus zijn.

Winkels op de hoofdstraat zijn geopend van 08.00 tot 18.00 op maandag tot en met zaterdag. Sommige winkels zijn gesloten met de lunch tussen 12.00 en 14.00. Winkels in de overdekte winkelcentra zijn van 09.30 tot 18.00 geopend. Sommige winkels zijn op zondag en vakanties geopend als er cruisschepen in de haven liggen.

 

Geef een reactie